Започваме търсенето на българската песен за „Евровизия“ 2018

60

Процедурата няма да се различава съществено от тази през последните две години.

След успехите, които България постигна в най-авторитетния музикален конкурс в Европа в последните две години, Българската национална телевизия заяви участие в Евровизия 2018 пред Европейския съюз за радио и телевизия. 63-о издание на форума ще се проведе на 8, 10 и 12 май в португалската столица Лисабон. В музикалната надпревара, която ще премине под мотото „All Aboard!“ („Всички на борда“), ще се включат общо 42 държави.

Обществената телевизия отново се обръща към музикалните професионалисти в България, за да определи българската песен и участник в Евровизия 2018. На официалния сайт на БНТ вече е обявен регламентът за участие в селекцията. Кандидатите могат да бъдат професионални екипи или продуцентски компании с цялостна концепция за представянето. Предложенията трябва да включват песен, изпълнител и стратегия за сценичното представяне на песента, както и бюджет за свързаните с това разходи, които продуцентската компания или екип е готов/а да поеме. Срокът за подаване на концепциите е 20 декември 2017 година.

Отново ще търсим харизматичен артист, силна песен и ефектни сценични решения. Подаваме ръка на музикалните професионалисти и вярваме, че заедно допринасяме българските творци да имат своето достойно място в музикалната среда на Европа. Показателни за това са постиженията, които вече завоювахме – второто място на Кристиан Костов на Евровизия 2017 и четвъртата позиция на Поли Генова на Евровизия 2016.“ – заяви Йоана Левиева-Сойър, делегиран продуцент „Специални проекти” в БНТ.

Ако към всичко изброено по-горе, притежавате още:

ОТБОРЕН ДУХ
Ако мислите, че човек се проваля, когато е сам и успява, когато работи заедно с другите

МУЗИКАЛЕН ТАЛАНТ
Ако можете да пеете или композирате

ПОСЛАНИЕ
Ако искате да кажете нещо важно на целия свят и знаете как да Ви чуят

То, има голям шанс да сте следващият ни представител на „Евровизия“.

Преди обаче да започнете да творите, прочетете внимателно:
Пълните правила за участие;
Секцията с въпроси и отговори;
Сроковете, с които да се съобразите;

Всички постъпили предложения ще бъдат обсъдени от специално назначена комисия с участие на представители на БНТ, както и чуждестранни експерти, с опит в музикалния бранш и в Евровизия. Пожелаваме Ви успех и оставаме на Ваше разположение за всякакви запитвания и мнения.

 

42 коментара за “Започваме търсенето на българската песен за „Евровизия“ 2018”

 1. Галин каза:

  Според мен трябва да бъдем представени от:Кристиян отново, Мирослава(от сегашния Х-фактор,),Преслав-изключително харизматична и талантлива,Михаела Маринова, Жана Бергендорф 🙂 и евентуално Поли Генова 🙂 Благодаря Ви 🙂 Дано да победим този път 🙂 Вярвам в успеха.

  55
 2. Аспарух каза:

  ДИА Е РЕД ДА ПРЕДСТАВИ БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОВИЗИЯ 2018! НО СЪЩО ТАКА СМЯТАМ И МИХАЕЛА МАРИНОВА И ВЕСИ БОНЕВА ЗА ДОСТОЙНИ! ИЗБЕРЕТЕ НЯКОЙ ОТ ТЯХ!!!

  96
 3. Кубрат каза:

  ДИА ДА ПРЕДСТАВИ БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОВИЗИЯ 2018!!! #DIAFORESC2018

  97
 4. Родолюбец каза:

  Според мен трябва да ни представи ДИА!

  74
 5. Богомила каза:

  ДИА трябва да пратите на Евровизия тази година! Пратете ДИА!

  73
 6. Маламир каза:

  ДИА ПРАТЕТЕ!

  54
 7. Мариела Рачева каза:

  Михаела Маринова-страхотно талантлива, млада, красива и естествена!

  82
 8. Чочко каза:

  Мария Илиева или Диа да е! Нека да е някой възрастен тая година..

  82
 9. Миша Димова каза:

  Мария Илиева моляяяя!!!

  85
 10. Александър каза:

  Михаела Маринова

  61
 11. Maria каза:

  Mihaela Marinova

  40
 12. Марина Димова каза:

  Лили Иванова

  24
 13. Az sum Az каза:

  Аз мисля че Мария Илиева ще ни представи добре! Но незнам вие трябва да решите, направете най-добрия избор.

  84
 14. Сашка каза:

  Нека да е Мария Илиева! Защо? Защото нейните песни са на чужди езици и звучат добре, а Евровизия ще й помогне да си набере фенове из света! Поне като прави песни на чужди езици, някой трябва да ги слуша😛

  84
  • Джейми Дорнан каза:

   Според мен трябва да е Гери-Никол-защото тя е оспорвана и се раздава(а това публиката веднага ще се забележи)/Графа-хубав глас,със сърце пее/Виктория Георгиева-прекрасен глас/СкандаУ-защото са Богове

   00
 15. Константин каза:

  Мария Илиева- гласът й е много подобен като на Риана, а гласът на Риана е чудесен както и песните й.
  Михаела Маринова- гласът й е като на Ариана Гранде, обладаващ.
  Жана Бергендорф- гласът й е като на Бийонсе, чудесен.
  Направете правилния избор! Изберете някой от тези!! Вземете пример от тяхните песни и направете подобна!!

  83
 16. Petar каза:

  Maria Ilieva

  56
 17. Nikoleta каза:

  Мария Илиева -страхотно талантлива, възрастна но изглежда като млада, красива,естествена и велика!!

  47
 18. Симеон каза:

  Гери-Никол трябва да ни представи, за да спечелим с яка българска дупара 😅😅😅

  18
 19. Boris каза:

  ”Първо трябва да е някой, който е изпълнител от висока класа. Второ - този някой трябва да има комуникативни способности, прекрасен английски и чар, защото според моите наблюдения тези качества са важни медиите да го отразяват достатъчно добре. И най-важният елемент - да има впечатляваща песен. Тези три неща - глас, обаяние и прекрасна песен могат да ни изведат заслужено до финал, а защо не и победа. За съжаление не мога да предположа име. Нямаме много такива изпълнители. Мария Илиева е такава впрочем.”
  Този коментар не е мой, но е много силен..

  33
 20. Iva каза:

  DIA може да се харесва в БГ, заради балканските ритми, но На Евровизия ще остане неоценена.
  Мария Илиева има красив глас, но според мен също няма шанс.
  Да се търси млад и атрактивен изпълнител, с добра визия и отличаващ се стил, според мен това е шансът.
  Всякакви откачалки избират другите страни на Евровизия, но определено 2018 г ще е годината на младите и атрактивни изпълнители.
  Време им е. Стига заспали и откачени песни. Трябва млади изпълнители като Кристиян да спечелят Евровизия 2018.
  Но който и да избере БГ журито, наред с визията и младостта на изпълнителя, важна е песента.
  Без добра песен и най-кадърният певец няма шанс.

  46
  • Аз каза:

   Диа прави съвсем съвременна музика, която би се харесала на света и нали печелят различните, Диа е точно такава различна! Никъде другаде няма такъв фолклор, като българския! Колко холивудски филми и известни музикални испълнители използват българския фолклор, дори е избран за достоен да лети в космоса на борда на Вояджър! Пък и Диа е на 19 години, не е ли млада?

   62
 21. Сияна каза:

  Мисля, че е крайно време да се прати някой, който вече си е изградил репутацията на талантлив и можещ изпълнител, независимо от това каква музика изпълнява. Преслава според мен ще бъде един много достоен представител на България - красива, истинска, адски талантлива и винаги усмихната. В едно шоу вече показа, че може да пее всички стилове и няма човек, който да не признава безспорния й талант. Мисля, че с една подходяща за нея песен, можем дори да спечелим! 🙂

  04
 22. Anny каза:

  Или Дара или Марио и Виктория от Xfactor. Според мен само те ще са достойни за победа

  06
 23. Ivet G. каза:

  МИХАЕЛА МАРИНОВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНООООО

  51
 24. Невена каза:

  Аз мисля,че трябва да ни представи Мирослава от този сезон на Хфактор!

  03
 25. Аз каза:

  ДИЕ Е МЛАДА ЕДВА НА 19 ГОДИНИ, ПРАВИ МОДЕРНА БЪЛГАРСКА НАРОДНА МУЗИКА,КОЯТО Е ЦЕНЕНА ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ!!! СПОМНЕТЕ СИ ЕЛИЦА И СТОЯН! НЕКА ДАДЕМ ШАНС НА ТОВА МЛАДО И НАДАРЕНО МОМИЧЕ, КОЕТО СЕ ОПИТВА ДА ВЪЗРОДИ БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА МУЗИКА!!! НЕКА ЦЕЛИЯТ СВЯТ ОБИКНЕ ВЪЛШЕБНАТА КОСМИЧЕСКА БЪЛГАРСКА МУЗИКА!!!

  62
 26. Аспарух каза:

  Да!

  21
 27. Крум каза:

  Аз пък мисля, че Диа ще ни представи най - добре!

  22
 28. Димитра каза:

  Или Михаела Маринова или Диа!!!!!!

  00
 29. Тони каза:

  Мара отварачката!!

  10
 30. Георги каза:

  МИХАЕЛА МАРИНОВА с нея ще спечелим!!!

  00
 31. Поп каза:

  Време е да спечели дует. Христиана Луизу и Славин Славчев са страхотна комбинация. Гласовете им си пасват. Визуално също си подхождат.Има техен кавър на Фреди Меркюри.Отлични млади изпълнители. Говорят английски. Имат подкрепа от Кипър. Няма да ни посрамят.

  00
 32. DEX каза:

  А защо пък да не пратят победителите от X Factor - 4 Magic, момичетата са вълшебни!

  00
 33. Симона каза:

  И аз съм за DIA. Ще е уникална!

  00
 34. Джейми Дорнан каза:

  Според мен трябва да е Гери-Никол-защото тя е оспорвана и се раздава(а това публиката веднага ще се забележи)/Графа-хубав глас,със сърце пее/Виктория Георгиева-прекрасен глас/СкандаУ-защото са Богове

  01
 35. Phillipvaw каза:

  [url=http://pornjam.ga/info/i/7][img]http://pornjam.ga/pr/images/1.jpg[/img][/url]

  [url=http://pornjam.ga/info/i/7]знакомства табор ру[/url]

  Онлайн сообщество знакомств с целью интимных встреч. лучшие знакомства для удовлетворения фантазий у тебя городе. Заходи - не останешься равнодушным!

  знакомства в москве без регистрации, женихи знакомства, знакомства теле, знакомства в ярославле, знакомства в хабаровске, данные сайта знакомств, сайт знакомств новгород, сайт знакомств без регистрации с телефонами, сайт знакомств без секса, знакомство смотреть онлайн, знакомства бесплатно вход на мою страницу, мамбо знакомство, гей знакомства доска объявлений, знакомства в россии, знакомства ru date, dating ru знакомства, люди сайт знакомств, лав сайт знакомств моя страница, знакомство сергеев, знакомства волгоград без, секс знакомства зрелые, сайт знакомств знакомств дав, сайт знакомств давай, сайт знакомств с мужчинами, бесплатные интим знакомства, знакомства опен моя страница, опен 24 знакомства моя страница, знакомства шанс, клуб знакомств кому за 40, сергей сергеев знакомства, знакомства сергей, международные знакомства, знакомства великий новгород, знакомства для взрослых онлайн, сайт семья знакомств, логин и пароль знакомства, секс знакомства нижний, навечно знакомства моя страница, май лав знакомства моя страница, знакомства 684, знакомства для женатых, знакомства волгоград без регистрации, урок знакомство с классом, знакомства фотострана моя страница, бесплатное фото девушек знакомств, сайт знакомств с женщинами, зрелые женщины знакомства

  00

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *