Стартира конкурс за ремикс на „Bones“

60

Реномираното британското музикално училище Point Blank обяви конкурс за ремикс на българската песен на „Евровизия“ 2018 – „Bones“. Завършилите тракове в топ 3 ще бъдат издадени официално от музикалните продуценти на песента „Symphonix International“, а победителят ще получи право на безплатно обучение в учебното заведение.

Димитър Ташков – съпродуцент в Симфоникс, споделя как се е родила идеята и как от престижния университет са я приели: „Като музикален продуцент знам колко е важно едно музикално произведение да бъде представено в най-различни стилове, с цел да се оцени от по-голяма аудитория. На всичко отгоре бях сигурен, че „Bones“ може да бъде интерпретирана по доста интересни начини. Свързах се с Point Blank, знаейки че те имат достъп до изключителни композитори, факт в който самият аз се убедих по-време на престоя си там. Помолих ги, да ми помогнат в организацията на конкурс за ремикси на нашето произведение за Евровизия. Неочаквано за мен, те реагираха изключително ентусиазирано, и ми предложиха пълната си подкрепа. Ще изберем 3-те най-добри ремикса. Победителите печелят Ableton Suite, а класиралият се на първо място получава безплатни онлайн курсове. Пожелаваме успех на всички включилите се в надпреварата.“

Point Blank е музикално училище, което се намира в Лондон, но разполага и с филиали в Ибиса, Лос Анджелис, Мумбай и други. То е с фокус върху електронната музика, музикална и радио продукция, музикален мениджмънт и други. От това учебно заведение са произлезли успешни имена в света на електронната музика като Claude VonStroke, Goldie, Aluna Francis, Gemma Cairney, Dave Rene и други. Повече за условията на конкурса и необходимите аудио материали за направата на ремикс, можете да прочетете тук.

Междувременно на 5-ти април се проведе London Eurovision Party, най-голямото промоционално сбитие за Евровизия във Великобритания, където EQUINOX изпълниха за първи път песента „Bones“.

Един коментар за “Стартира конкурс за ремикс на „Bones“”

  1. Plamen каза:

    Българският ремикс на Bones е тук https://www.youtube.com/watch?v=BF0rinCVjtY

    00

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *