Сизър Сампсън ще представя Австрия на Евровизия 2018

30

Бившият беквокал на Поли Генова и Кристиан Костов застава под светлините на прожекторите

Сизър Сампсън ще бъде австрийският представител на Евровизия 2018. Това обяви днес местната обществена телевизия и радио ORF. Новината със сигурност няма как да остави безразлични и феновете на конкурса в България, тъй като Сизър и екипът му от „Симфоникс Интернешънъл“ имат огромна заслуга за добрите резултати на страната ни на Евровизия в последните две години.

И в двете ни най-силни участия на музикалната надпревара, австрийският изпълнител беше сред беквокалите – първо на Поли Генова през 2016-а, а след това и на Кристиан Костов. Австриецът участваше и в определянето на цялата аудио постановка при изпълнението на живо. На Евровизия не е позволено да се ползват презаписани вокали и това налага те да пеят на живо. Въпреки, че често остават на заден план, беквокалистите са едни от най-важните действащи лица в едно представяне на живо. Те могат да бъдат разликата между едно посредствено и едно невероятно изпълнение, като и в двата случая на нашите песни, приносът беше изцяло в положителна посока.

Бидейки вокален педагог с вече солиден опит зад гърба си, Сизър оказа неоценима помощ на Кристиан Костов при изпълнението му на Евровизия тази година.

Спомням си колко нервен бях на промоционалните събития и как винаги имах някои сериозни неточности при изпълнението си. Не се чувствах комфортно сам, защото всички знаят, че пеенето на фалцет беше нещо ново тогава за мен. Въпреки вложените усилия и тренировки, на живо винаги имаше ситуации, в които веднъж се получаваше, веднъж не. Тогава помня, че с моя екип решихме на последното промоционално събитие преди конкурса в Мадрид да вземем със себе си Сизър, който да пее заедно с мен на сцената там. Именно в Испания се срещнахме за първи път, а изглеждаше все едно сме работили с години заедно. Успяхме да се сработим буквално за 20 минути и това ми беше първото наистина перфектно изпълнение на песента. Той ми помогна изключително много със съвети и техники как да подходя при изпяването. Освен страхотен професионалист, Сизър е и невероятен човек. Дължа много на него и сега му стискам палци на Евровизия. Той го заслужава! „, заяви Кристиан Костов  след обявяването на новината.

За Евровизия Сизър ще има подрепата и на вече доказалия се екип на „Симфоникс Интернешънъл“ и композиторите Борислав Миланов и Себастиан Арман, които продуцираха песните на Поли Генова „If Love Was A Crime“ и „Beautiful Mess“ на Кристиан Костов. Песента му все още не е готова, но ще бъде представена през февруари.

0 коментара за “Сизър Сампсън ще представя Австрия на Евровизия 2018”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *