Саша Жан-Баптист ще отговаря за сценичното представяне на EQUINOX в Лисабон

11

За втора поредна година шведският хореограф и режисьор Саша Жан-Баптист ще изготви сценичната концепция на българското участие в „Евровизия“ 2018. Тя отново се присъединява към българския екип, след успешната й работа с Кристиан Костов миналата година. Впечатлени от визията при изпълнението на „Beautiful Mess“, журналистите, които отразяват песенния конкурс, отсъдиха именно България да получи наградите за най-добро сценично представяне и специални ефекти през 2017 година.

Саша Жан-Баптист има дългогодишен опит като режисьор и хореограф на сценични изпълнения. Тя е била артистичен директор на редица концерти и турнета на утвърдени шведски изпълнители, сред които Зара Ларсон, която през 2016 година получи наградата на MTV Europe за най-добър нов изпълнител, а на музикалните награди „Грами“ миналата година бе удостоена с най-високото отличие за певица на годината. Работата на Саша Жан-Баптист се свързва с няколко издания на песенния конкурс „Евровизия“ (2012, 2013, 2016, 2017), а също така и с телевизионните формати в Швеция на „X Factor“ и „Swedish Idol“. От 2014 е и хореограф на някои от изпълненията в най-голямото и престижно шведско телевизионно шоу – „Мелодифестивален“. Тази година е наета за режисьор и на швейцарската селекция за „Евровизия“.


„Изключително се радвам, че за втора поредна година ще работя с българската делегация, с която споделяме една и съща амбиция. Equinox е проект, който обединява страхотни артисти и съм доста заинтригувана от мистичната му концепция. Мисля, че моята сила като режисьор е в модерните арт сценични постановки. Песента „Bones“ абсолютно подхожда на стила ми и очаквам с нетърпение да видите каква е нашата интерпретация на песента.“ – заяви Саша Жан-Баптист.

„Българската песен носи универсално послание за победата на светлината и любовта над мрака и самотата. Голямо предизвикателство е то да се представи на сцена с петима артисти и без видео стени. За това много разчитаме на опита на Саша.“ – сподели продуцентът на българското участие в „Евровизия“ Йоана Левиева – Сойър.

Саша Жан-Баптист и Кристиан Костов в Киев

Междувременно, българският представител от миналата година Кристиан Костов подкрепи българските участници с изявление в социалните мрежи. В него той пожела попътен вятър на „Equinox“. „В тъмни и тъжни дни се нуждаем от малко светлина. Успех, вие можете!“ – написа младият български изпълнител.

Тазгодишното издание на Евровизия 2018 ще се проведе на 8-ми, 10-ти и 12-ти май в Лисабон. България ще вземе участие в първия полуфинал на 8-ми май, който ще се излъчи от 22:00 часа по БНТ1.

0 коментара за “Саша Жан-Баптист ще отговаря за сценичното представяне на EQUINOX в Лисабон”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *