Мисия Лондон приключи успешно за Крис (обобщение)

00

В Лондон беше дадено началото на дългото европейско пътешествие на Кристиан Костов, който ще представя България на „Евровизия“ 2017. В рамките на два дни той трябваше да преживее в един умален вариант абсолютно всичко, което ще му се случи и през май месец в Киев – от безбройните интервюта с различни медии до отговорността да изпълниш на живо песента си пред публика. Именно това е и причината нашият участник да посети абсолютно всички промоционални събития през месец април, така че да бъде в максимална готовност за това, което го очаква по-късно на „Евровизия“ в Киев.

Кристиан пристигна в Лондон още на 1 април, с което стартира своята доста натоварена програма. През първия ден той имаше няколко интервюта, най-важното от които, беше това за най-голямата медия, специализирана в отразяването на конкурса – wiwibloggs.

В рамките на около 20-минути Крис трябваше да разкаже абсолютно всичко за своята песен, как изобщо се стигна до това да участва на конкурса, как се чувства като един от фаворитите за победа, както и да даде повече детайли за себе си и доста пъстрата палитра на неговия произход, която обуславя живота му.

“ Много се радвам, че съм сред фаворитите, защото това означава, че хората харесват песента. При всички положения обаче, аз искам да остана встрани от цялата тази история с букмейкърите и прогнозите. Това, което искам да постигна, е просто да си изпълня песента както трябва.“

Крис в Лондон

Разбира се, освен интервюта, нашият участник успя да разгледа поне в общи линии и Лондон, където далеч не е за първи път. Преди две години той е бил в града, за да запише сингъл със заглавието „Untouchable“, който така и все още не е излязъл на бял свят. Любимите му места в Лондон са Биг Бен, „The London Eye“, Хайд парк, Бъкингам палас и други.

„В Лондон има някакъв магически дух, който се показва наяве особено когато времето е хубаво, колкото и рядко да е това (смее се). Много се радвам, че в тези два дни успяхме да хванем доста хубаво време, което направи цялото изживяване много добро.“

След края на интервюто за wiwibloggs, Крис беше посрещнат и от свои млади фенове от Русия, които пък искаха да се снимат с него. Оказа се, че още го помнят от руската версия на „The Voice“ за деца, където им е бил сред фаворитите. Сега се радват изключително много, защото ще могат да го видят на толкова голяма сцена.

Определено обаче, най-интересното от първия ден на нашия певец в Лондон се случи на прочутия площад „Трафалгар“. Там той видя младо момче, свирещо на китара и изпълняващо песни на неговия идол Ед Шийрън. Това беше достатъчно за Крис да помоли да изпълнят нещо заедно и резултатът беше този:

Импровизираното изпълнение в центъра на Лондон събра погледите на доста минувачи, които отделиха няколко минути на таланта на двамата младежи.

Вторият ден на Кристиан Костов в Лондон беше още по-напрегнат и свързан с много въпроси, които тепърва трябваше да намерят своя отговор. Как ще се справи с интервютата? Дали ще успее да се впише в напрегната среда на „Евровизия“? Как ще го приемат другите участници и с кого ще се сприятели? Как ще се справи с изпълнението на песента за първи път на живо?

Че ще бъде един необикновено натоварен ден, стана ясно още от сутринта, когато Крис закусваше. Докато го правеше даде и първото си интервю за деня. То беше по телефона за програма „Хоризонт“ на БНР. След това графикът предвиждаше мигновено придвижване до мястото на концерта – „Café de Paris“, където трябваше да направи репетицията си за шоуто по-късно вечерта.

„Изпълнението на живо е свързано с много настройки, които трябва да се направят прецизно, така че всичко да мине сполучливо. Репетицията със сигурност е поне толкова важна, колкото и изпълнението на самия концерт, така че още от сутринта бяхме под пара.“, заяви Крис преди да се отправи към пресцентъра, където дори не можеше и да си представи какъв интерес го чака.

Кристиан Костов записва специална програма за BBC заедно с легендарния радио водещ Скот Милс.

Първоначално програмата предвиждаше интервютата на нашия представител да се вместят в 2 часа, но се оказа, че това е непостижима химера, като в крайна сметка Крис беше освободен от медийното внимание едва след близо четири часа и половина на безкрайни интервюта.  Две от най-важните бяха тези за медийните гиганти BBC и ITV. За обществената медия, нашият участник трябваше да запише специален сегмент, който ще бъде излъчен преди шоуто май месец. В него Кристиан трябваше да разкаже повече за себе си, за това как си представя посланието на песента, като всичко това с доза британски хумор, който е задължителна част от забавните предавания на BBC.

За ITV българският представител даде интервю за сутрешната програма „Good Morning Britain“, в което отново трябваше да премине през целия спектър от обичайни въпроси – като се започне с това как се озова на „Евровизия“, та се стигне до обяснението на посланието на песента му. Дотук нещата бяха ясни, тъй като тези въпроси се повтарят регулярно в различни интервюта и Кристиан вече беше свикнал да отговаря с рутина на тях. Изненадата дойде обаче, когато го попитаха за това дали след т.нар. „Брекзит“ Великобритания ще продължи да участва на „Евровизия“ и ако отговорът е „да“, дали това ще се отрази на резултатите на страната на конкурса. И докато репортерката вече потриваше ръце, предвкусвайки как ще затрудни 17-годишния младеж, то нашият участник демонстрира солидната си подготовка и без грам колебание отговори:

„Убеден съм, че няма да се отрази по никакъв начин. Все пак „Евровизия“ и Европейският съюз нямат нищо общо. Това е музикален конкурс, в който участват и много държави извън ЕС и не мисля, че политиката по някакъв начин има каквото и да било влияние. Вашата представителка е много добра и мисля, че никакви странични неща няма да ѝ попречат да бъде харесана.“

Освен интервютата за BBC и ITV, Кристиан даде още над двадесет за различни онлайн медии, вестници и списания, а вече и без това драматично просроченият график не стигна за още няколко, които се наложи да бъдат отменени.

Крис изпълнява на живо песента си. Снимка: londoneurovision.com

Но това, което безспорно беше и основната цел на посещението в Лондон, се случи по-късно вечерта, когато нашият участник трябваше да изпълни „Beautiful Mess“ за първи път на живо. Това беше важен момент за цялата делегация, защото именно това е основната цел на посещенията на тези събития – да се види кое е добре и кое има нужда от корекции преди конкурса през май месец, когато вече ще бъде твърде късно за усъвършенстване на каквото и да било.

„Малко е да се каже, че се вълнувах много. Едно е да репетираш пред огледалото или в студиото, друго е да изпълняваш песента на живо пред хора. Едно, че имаш шанс само веднъж да изпееш песента добре, второ, че постоянно мислиш за това как си изпял този или онзи тон и какво си мислят хората за теб. А най-важното е да успееш да им докоснеш сърцата и всичко трябва да се изпее с голяма емоция“.

Кристиан се справи добре с изпълнението и публиката го изпрати с доста екзалтирани аплодисменти. Крис от своя страна реши да се възползва максимално от случая и си направи видео селфи.


Цялото изпълнение можете да намерите тук.

Иначе вечерта премина още под знака на много контакти с другите участници и установяване на нови приятелства.

„Ако трябва да съм честен, най-много ми хареса как ме приеха самите участници. Много бързо станахме приятели с някои от тях. С Нейтън от Австрия, Манел от Испания, Аня от Дания и Алма от Франция сме буквално навсякъде заедно вече. Не можем да се отлепим един от друг. Страхотно чувство е!“

Европейското приключение на Кристиан обаче тепърва започва. Той вече пристигна в Тел Авив на тридневно посещение, след това се завръща в Лондон на 7 април за концерт на „Фондацията“, а след това ще посети още Амстердам и Мадрид, където ще представи песента си на публиката и медиите.

0 коментара за “Мисия Лондон приключи успешно за Крис (обобщение)”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи събития

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username