Кристиан Костов спечели European Border Breakers Award 2018

50

Кристиан Костов, българският представител на Евровизия 2017, донесе на България поредния успех – младият изпълнител е един от победителите на престижните музикални награди European Border Breakers Awards 2018 (EBBA).

Събитието, което ще се проведе на 17 януари в Грьонинген, събира всяка година 10 изпълнители от Европа, които през изминалите 12 месеца са успели да достигнат публика извън родните си държави и да стартират международна кариера. Кристиан е първият български изпълнител, който попада сред победителите на European Border Breakers Award.

Големият победител от миналогодишното издание на EBBA беше британската поп звезда с косовски корени Dua Lipa. През годините отличени с наградата са били и Adele, MØ, Tiziano Ferro, Lykke Li, Katie Melua, Damien Ricen и Mumford and Sons.

Събитието е част от фестивала Eurosonic Noorderslag и се организира съвместно с Европейския съюз за радио и телевизия и програмата “ Креативна Европа“ на Европейския съюз. Номинацията на Кристиан Костов е по инициатива на БНР.

 

0 коментара за “Кристиан Костов спечели European Border Breakers Award 2018”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи събития

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username