Крис завърши европейската си обиколка на високо ниво в Мадрид (част 1)

00

Измина и последната спирка от промоционалната обиколка на Кристиан Костов преди „Евровизия“ 2017. След хиляди километри в пътувания, репетиции и изпълнения, най-доброто трябваше да се случи в Мадрид. Един вид като хубав финал преди голямото начало.

В действителност, концертът в Мадрид беше като бял лист хартия за всички, защото беше първо издание и това добавяше допълнителна доза ентусиазъм както в организаторите, така и в местните фенове. Последните създадоха една доста екзалтирана обстановка не само по време на самия концерт, но и през цялото време на престоя на делегациите в испанската столица. Дори разбрахме, че има фенове, които са пътували специално до Мадрид, за да се срещнат с любимците си.

„Испанските фенове са наистина невероятни. Създават такава еуфория, която те повлича и забравяш за всичко друго, освен да възнаградиш тези хора с най-доброто, на което си способен. Много е приятно за един изпълнител да се изявява в такава обстановка.“

 


А испанските фенове бяха буквално навсякъде и следваха своите идоли неотлъчно – дори пред хотела, където бяха настанени делегациите. Не е преувеличено да кажем, че вероятно половината от престоя в Мадрид беше отделен на моменти като този:

Крис беше един от най-популярните изпълнители сред испанските фенове на Евровизия

Освен феновете на конкурса, специално внимание на нашия представител отделиха и от испанската национална телевизия. Още от началото на промо турнето кавърите, които правят Крис и Манел оставят страхотно впечатление, така че и този път нямаше как да не се измисли нещо в тази посока.

 


Двамата издадоха още в интервюто си пред TVE, че се готви нов съвместен дует, но какво бяха измислили, щеше да стане ясно едва на самия концерт. Идеята беше двамата да импровизират напълно изпълнението си, така че репетиция нямаше да има. За сметка на това, такава трябваше да се проведе за другите песни, които трябваше да изпълни Крис в Мадрид – „Beautiful Mess“ и „You Got Me Girl“.

 


И тук бяхме подготвили доста сериозна изненада за всички, тъй като през седмицата беше решено изпълнението на „Beautiful Mess“ да бъде изцяло на живо, което означаваше, че с българската делегация трябваше да пътува поне един от тримата беквокали. Това беше Сизър Самсън, който миналата година беше част от живото изпълнение на „If Love Was A Crime“ в Стокхолм. Решението беше доста смело, защото никой друг не прави това по време на тези партита поради необходимостта от повече време за по-сериозни настройки на звука. Именно заради това се използват презаписани беквокали.

„Преценихме, че рискът си заслужава, защото именно с беквокалите ще е по-голяма сила на песента. Взаимодействието между Крис и тях е много важно за успешното изпълнение, затова решихме, че времето е добро да тестваме как ще работят заедно в реална среда преди самите репетиции в Киев.“, заяви Борислав Миланов от „Symphonics“.

„Това, че имам зад гърба си толкова опитни и добри беквокалисти определено ми позволи да се отпусна повече и да не усещам напрежение, защото чисто психологически това те разтоварва. И тримата са прекрасни изпълнители и съм убеден, че заедно ще успеем да изпълним песента по един перфектен начин в Киев.“, сподели от своя страна Кристиан.

Повече за хората, които ще стоят зад Крис в Киев, ще научите през следващата седмица.

 

Иначе още самата репетиция показа, че решението песента да се изпълни изцяло на живо е доста добро, защото практически Крис се приближи до това, което всички искат – идеално изпълнение.

Че репетицията мина чудесно и всички бяха доволни, това беше безспорно така. Кой да предполага обаче, че извън залата, ще му се наложи да направи още едно изпълнение, при това с доста повече „беквокали“…

Испанските фенове, за които стана дума по-рано, чакаха още от ранния следобед пред залата, за да се видят със своите любимци. Когато обаче видяха Кристиан, нещата се промениха коренно, защото освен снимки и автографи, нашият представител им даде възможност да станат част от неговото собствено изпълнение.

След това беше ред за кратка почивка, преди откриването на концерта. Първо трябваше да се проведе специална церемония, в която всички участници дефилираха по червения килим пред медиите и феновете, а след това беше ред и за самото шоу.

Думата шоу наистина не е преувеличена, защото домакините се бяха постарали да направят цялата фиеста по евровизионен образец и нивото на продукцията беше доста високо. Всички изпълнители бяха представени със специални видео визитки, имаше и гостуващи изпълнители.

В рамките на шоуто Крис направи 3 изпълнения, от които едното съвместно с испанския представител Манел Наваро.
Кристиан Костов – „Beautiful Mess“
Кристиан Костов – „You Got Me Girl“
Кристиан Костов и Манел Наваро – „Shape Of You“ (кавър на Ед Шийрън)

Очаквайте продължение, посветено специално на колаборацията между Манел и Крис.

0 коментара за “Крис завърши европейската си обиколка на високо ниво в Мадрид (част 1)”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи събития

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username