Крис премина и през Тел Авив. Лондон, Амстердам и Мадрид на хоризонта

00

„Евровизия“ е много интензивно преживяване, тъй като концентрира изключително много събития в кратък период от време, както и необходимостта от много работа. Именно това вече успя да усети и нашият представител на конкурса тази година. Кристиан пристигна в Тел Авив с полет от Лондон много рано сутринта. В този полет бяха и основната част от другите участници, които пяха на Лондонското парти. Това беше още една прекрасна възможност за нашето момче да се социализира с останалите участници, въпреки че още от Лондон стана ясна основната група с приятели, около която ще се движи – Нейтън от Австрия, Алма от Франция, Аня от Дания, Манел от Испания.

 

Всъщност, най-хубавата част от израелското приключение е, че събитието се провежда в рамките на няколко дни. В него отново се случват доста неща, но ритъмът е доста по-спокоен и няма общо с „интензивната терапия“, която Крис трябваше да преживее в Лондон. А именно от нещо такова имаше нужда той преди нещата да загрубеят съвсем по отношение на програмата. В Израел организаторите се бяха постарали сериозно, за да предразположат участниците и да създадат една истинска атмосфера на приятелство и сътрудничество.

„В Израел е невероятно! За първи път посещавам тази страна, а се чувствам като у дома. Организаторите на събитието просто бяха надминали себе си!“

Един от най-запомнящите се моменти беше в Йерусалим, където участниците отидоха на едно от най-светите местa – Стената на плача. Там Кристиан се помоли за здраве и успех, както и за един малко по-спокоен свят.

 

„Честно казано, това беше може би най-специалният момент досега от цялото турне. Всичко е толкова забързано и динамично, а едва сега имах възможност да остана малко насаме със себе си и да осмисля какво ми се случва. Помолих се за здраве и успех, но преди всичко ми се иска да живеем малко по-спокоен живот. Знаете какво се случва по света всеки ден, затова се помолих за всички хора, които в момента страдат и не им е до смях и песни…“

След това беше ред за няколко интервюта. Израелското парти е организирано с държавна подкрепа, затова съвсем разбираемо местните медии бяха концентрирали сериозни ресурси по отразяването му. Разбира се, тук сесиите с журналистите бяха по-малко отколкото в Лондон, което е и напълно очаквано и естествено.

 

Тук е мястото да напишем нещо повече за комуникацията на Кристиан с медиите. Без да преувеличаваме, но поне така изглежда досега – именно нашият участник е изключително предпочитан за интервюта от чуждите журналисти. Комбинацията от зрялост, скромност, артистичност и перфектен английски, го правят много атрактивен за журналистите. Всичките му изяви са доста солидни, а той самият е подготвен за всички основни неща, които интересуват медиите спрямо него, така че с увереност можем да твърдим, че в това отношение българският представител изпъква доста над останалите.

Друго наистина интересно събитие беше саденето на дървета в пустинята. Това е традиция в Израел от самото създаване на държавата и всички участници трябваше да посадят дърво с тяхното име, за да оставят нещо, което да ги свързва с Обетованата земя завинаги.

„В началото ми беше много трудно. Трябваше да копая, за да се получи нещо. Сега обаче, вече имам собствено дърво на мое име и ще видим след 5 години какво ще се получи. Ще дойда пак, за да го видя със сигурност.“

Разбира се, разходките до светите места, саденето на дървета и купонясването се все хубави неща, но имаше и работа за вършене. Кристиан трябваше да изпълни песента си за втори път след Лондон, а това е и основната причина вятърът да го отведе в Тел Авив. В рамките на специалното събитие „Israel Calling“ общо 29 участници от тазгодишния конкурс трябваше да изпълнят песните си.

„Изпълнението на песента ми е най-важното нещо без никакво съмнение. За мен е безценно да пея на живо и да трупам опит с тази песен в реална среда преди Киев. Само така можем да видим къде трябва да работя още и какво се получава добре. Мисля, че засега се справям добре, но това не е достатъчно. Трябва да е перфектно.“

Видео от изпълнението му можете да видите тук.

А сега какво следва?

В следващите 3 дни на Крис му предстоят още две изяви. На 7 април той ще пее отново в Лондон на концерт на „Фондацията“ пред българската общност в британската столица. На следващия ден заминава за Амстердам за най-голямото промо събитие – „EurovisionInConcert“, в което ще участват 34 изпълнители и ще се проследи от над 200 журналисти. Там програмата му ще бъде изключително натоварена, защото вече има уредени интервюта за местни радиа и телевизии и все още не е ясно каква магия трябва да се случи, за да може всичко това да се побере в рамките на отредените от астрономията 24 часа. Последната му изява преди „Евровизия“ ще бъде на 15 април в Мадрид, но в прозореца от една седмица на Крис няма да му бъде никак скучно. Още с връщането си в София, той ще започне нова серия усилени репетиции на песента, заедно с хореографа и вокалния си педагог. Целта е да се използва всичко, което е натрупано като впечатления досега от изпълненията му на живо, за да се полират  до съвършенство. Изключително е важно как пее и действа на сцената, защото всеки тон и движение трябва да имат смисъл и да се изчистени максимално.И измежду всичко това, Кристиан ще трябва да запише и визитната си картичка за конкурса, която ще бъде излъчена в цяла Европа непосредствено преди неговото изпълнение. Казано накратко – предстои много работа за него и целия екип, а Лондон и Тел Авив бяха просто като една малка тренировка на фона на това, което тепърва предстои. Да му пожелаем успех. А Вие продължавайте да следите неговото пътешествие в нашите социални мрежи и eurovision.bg.

 

 

 

0 коментара за “Крис премина и през Тел Авив. Лондон, Амстердам и Мадрид на хоризонта”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи събития

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username