Как да подкрепим България на „Евровизия(та)“?

01

Българският представител на „Евровизия“ не е просто певец, който трябва да изпее някаква песен. Мащабът на конкурса, колосалният му рейтинг и организация, прави събитието най-голямото неспортно такова в целия свят. Това означава, че нашият представител всяка година се превръща в най-високопоставения и известен посланик на нашата държава изобщо. Факт е, че името на държавата, а не това на изпълнителя стои на екрана, така че за нас е изключително важно да представим страната ни в най-добрата възможна светлина пред света. Тази година честта на България ще се защитава от Кристиан Костов с песента „Beautiful Mess“. Ето как можем да му помогнем в няколко лесни стъпки:

1.) Със сигурност тези, които се намираме на територията на България, не можем да направим нищо повече от това да стискаме палци на Крис. България, както и всяка друга държава, НЕ МОЖЕ да гласува за себе си, а само за другите участници. Ако сте в България, то изпращайки SMS за Кристиан, Вие ще подпомогнете бюджета на БНТ, защото не бива да имате съмнения, че ще бъдете таксувани. Гласът Ви обаче, няма да бъде зачетен и това, което ще остане като привкус е нагарчащата сметка за телефон, a eдинствените доволни ще са финансовите ни мениджъри и тези на Вашия мобилен оператор. Чуйте всички песни и си изберете някоя, която Ви харесва най-много от тях и гласувайте за нея. Не е без значение и резултатът, който излъчва България.

2.) Гласуването за България е възможно само от чужбина с местен номер. Тук има една особеност. В полуфинала на 11 май ще гласуват само държавите, които участват във втория полуфинал в добавка към Германия, Франция и Украйна. Във финала на 13 май гласуват всички държави. Подробности за гласуването и телевизиите, които излъчват конкурса в Европа, можете да намерите в нашата специална секция. Имайте предвид, че са възможни промени при детайлите за излъчване на конкурса в отделните държави, така че проверявайте периодично информацията за обновления. Можете да се възползвате и от нашата e-mail услуга.

3.) Вече разбрахме, че не можем да гласуваме от България за България, но сега въпросът е какво да правим ако се намираме в чужбина?

  • За полуфинала на 11 май трябва да се намирате в някоя от държавите, имащи право да гласуват в тази вечер. На финала на 13 май гласуват всички участващи страни. Отново подробности можете да намерите в нашата специална страница.
  • Гледайте местната телевизия! Ако се намирате в чужбина и гледате БНТ, както и номерата изписани от нас на екрана, то няма да успеете да гласувате за България в никакъв случай. За всяка страна телефонните номера са различни и процесът по гласуване се администрира от местната телевизия. Ако например се намирате в Италия, то номерът, който се изписва по RAI на екрана е този, който важи за Италия. Отново всички подробности за телевизиите, излъчващи конкурси се намират тук.
  • Изчакайте да се даде началото на гласуването! Гласуването стартира след сигнал от водещите след последната песен в конкурсната програма и трае 15 минути. Ако гласувате преди или след този прозорец, отново ще зарадвате някой финансов мениджър на местното БНТ, защото ще бъдете таксувани без гласът Ви да бъде зачетен.

За всякакви въпроси, съмнения, идеи и препоръки сме достъпни за връзка чрез нашите акаунти във Facebook и Twitter.

 

 

0 коментара за “Как да подкрепим България на „Евровизия(та)“?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи събития

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username