Дима Билан: „Гордея се с Кристиан Костов и ще го подкрепям!“

00

След като предишната украинска победителка Руслана включи българския представител в списъка си с фаворити от Евровизия 2017, още един друг притежател на трофея изказа подкрепата си към Крис. Дима Билан е името, което Кристиан Костов винаги споменава, стане ли въпрос за първите му стъпки в музиката. Това е напълно логично, тъй като руската звезда му е предала ценен урок как да се държи на сцената. В интервю за руския сайт mk.ru (прочети пълната и оригинална статия на руски) Дима сподели емоциите си за постиженията на своя бивш възпитаник.

Какво мислиш за Кристиан Костов, който ще представи България на Евровизия 2017?

Той изглежда много модерно – както музикално, така и що се отнася до излъчването му!

За пръв път България е сред фаворитите за победа. Би ли искал да му изпратиш своите пожелания?

Разбира се! Искам хората да знаят, че аз бях негов ментор по време на участието му в „Гласът на Русия“.

Хората знаят това! Това е акцентът в профила му в официалния сайт на Евровизия, и във всички свои интервюта, той не забравя да те спомене като своя пътеводна звезда!

Много съм горд.  Всъщност бих искал да разкажа една интересна история. Аз буквално го притиснах да изпее песента „Знаеш” на украинската изпълнителка Рождена Ануси. Той прие с неохота, но в крайна сметка изпя песента с такава страст, че след изпълнението авторът на „Знаеш” получи повече от милион нови гледания. Получи се чудесно за всички.

Значи си видял големия потенциал на Кристиан да последва твоите стъпки преди няколко години?

Абсолютно! Разбира се, първоначално не съм мислил над това, но имаше такъв проблясък. Кристиан е също така най-младият изпълнител тази година, а аз от своя страна бях първият, който доведе конкурса в Русия.

Първият и последният…

Хаха, да. Може да се направи паралел между нас.

Какво те накара да го избереш по време на прослушването на сляпо?

Той беше много различен. Напълно извън обичайната линия, когато става дума за деца. Всички журиращи го искаха в своите отбори, но той избра мен. Той е изцяло оригинален и има завладяващ глас. Много докосваща формула – просто невероятен!

Обсъждали ли сте бъдещо евровизионно участие с него?

Тогава – не. Но винаги е имал едно наум, ясно осъзнавайки своите собствени възможности. Кристиан също така има и очарователно семейство. Неговият брат например, присъстваше на всичките му репетиции. Мога да си спомня колко емоционално беше по време на първия сезон на The Voice Kids. Имаше много репетиции, дори извън задължителната програма.

Как разбра, че Кристиан ще участва на Евровизия?

Беше преди две седмици, когато аз бях в Исландия и се наслаждавах на красивите пейзажи там. Докато взимах термални бани, моят асистент ме информира за това. Бях в еуфория, защото сега ще имам за кого да стискам палци, тъй като тази година ние няма да имаме представител. Аз наистина ще го подкрепям и ще агитирам за него, защото усещам себе си по някакъв начин свързан с този проект.

Кристиан практически е твой ученик. Чувстваш ли се горд?

Разбира се, аз съм ужасно горд! Видях как той говори за мен в няколко интервюта и бях трогнат. Той има цялата харизма, креативност и всичко необходимо за успех.

Какво мислиш за песента „Beautiful mess”?

Зашеметяваща песен, а клипът е просто нереален! Много модерно – музика, видео – всичко. Млади хора, черни и бели тонове. Всичко е направено с много стил!

Ти знаеш, че много зависи и от сценичното представяне.

Да, разбира се. Но нищо не трябва да се абсолютизира. Най-важното нещо е дали изпълнителят може да привлича хората и да поднесе магията. Има магия в това момче. Той изглежда като рицар на тъмни сили. Очарователен е и комуникира необикновено. Интересно е как ще представи себе си на сцената на „Евровизия“. За мен Кристиан има големи шансове, особено имайки предвид, че за България е необичайно да е фаворит. Това трябва да значи нещо.

Ако той победи в Евровизия, логиката диктува, че ти трябва да се пробваш отново и да летиш до България.

Хаха, логично, да. Въпреки, че следващата година е вече обещана на Юлия  Самойлова във всеки случай.

0 коментара за “Дима Билан: „Гордея се с Кристиан Костов и ще го подкрепям!“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи събития

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username