България под номер 10 в първия полуфинал на Евровизия 2018

60

Днес беше обявен стартовият ред на държавите в двата полуфинала на Евровизия 2018. Той беше определен от продуцентите на шоуто, в лицето на RTP, и одобрен от главния супервайзер – Jon Ola Sand.

Първият полуфинал ще бъде открит от Азербайджан. В него ще вземат участие 19 страни, сред които и България. На EQUINOX и „Bones“ се падна номер 10, непосредствено след Естония и преди съседите ни от Македония. Първият концерт ще бъде закрит от Кипър.

Вторият полуфинал, който ще се проведе на 10-ти май, ще бъде открит от победителя от Евровизия 2009 година – Александър Рибак от Норвегия. В него участие ще вземат 18 страни, които ще се борят за десетте места, даващи прави на участие в Големия финал на 12-ти май. Вторият концерт ще бъде закрит от миналогодишните домакини от Украйна.

Тази седмица започват и промоционалните събития съпътстващи Евровизия. Първото от тях ще се проведе в Лондон на 5-ти април, където EQUINOX ще изпълнят за първи път българската песента за Евровизия 2018 „Bones“. London Eurovision Party е едно от най-големите промо събития в Европа, на което присъстват журналисти от десетки страни.

Може да последвате EQUINOX във Facebook, Twitter и Instagram.

0 коментара за “България под номер 10 в първия полуфинал на Евровизия 2018”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *