Евровизия 2017: Първи ден на репетициите от втори полуфинал – 2 май

00

Вчера своята първа репетиция за „Евровизия“ 2017 направиха изпълнителите от първа половина от втори полуфинал.

Денят започна със Сърбия и „In Too Deep“ на Тияна Богичевич. Сцената при Тияна от Сърбия е затъмнена, превръща се в звездно небе, а след това на LED-екраните има водни мотиви и кадри от видеоклипа.  Тя ще бъде придружена от танцьор.

Изпълнението на Австрия започва с близки кадри на Нейтън. Той е стъпил на платформа във формата на полумесец. На пресконференцията артистът разказа за символиката на луната като центъра, в който всички се вторачват, но въпреки това, тя не е статична, а подвижна. Графиките пресъздават жарък изгрев, ясно небе и тъмна нощ – моментите от едно денонощие.

Яна от Македония танцува сама на сцената, в унисон със заглавието на песента си Убедена е обаче, че всеки търси някого, с когото да танцува в живота си. Графиките са в сиви металически цветове, светлини на мегаполисен град с кадри от официалния видеоклип.

Малтийското визуално решение се оприличава на воали в тъмносин цвят. На екраните се появяват предварително режисирани кадри на изпълнителката. Клаудия е в центъра на сцената, а допълнителни светлини се спускат отгоре, осветявайки я в жълти тонове.

Като контраст на Малта се явява Румъния, която залага на доста интересно и пъстроцветно представяне. Графиките са цветни и се състоят от облачета, рисунки, геометрични фигури и други елементи. Дуото зареди с много енергия. Изненадващ ефект бяха двете почти възрожденски черешови топчета, които изпълнителите обясниха като символ на освобождението. Човек веднага започва да си представя картини от „Под игото“, само че с повече блясък и светлини. Предполага се, че на самия полуфинал от тях ще изригнат конфети.

Изчистено ще бъде и представянето на Холандия. Сестрите от OG3N3 излязоха със сценичните си костюми от тъмносив плат на пайети. Сценографията е семпла, на лилав фон. По време на изпълнението се изписва част от текста на песента.

Сценографията на Унгария не предвижда особени промени от националния финал „A dal”. Графиките са в синьо-жълти нюанси. Йоци е придружаван от своята етно танцьорка. На малката сцена свири цигуларка. Към края в графиките преобладава розовия цвят и завършват с изображения на екзотични птици.

Дания залага на контакта с публиката чрез много близки кадри на Аня по време на изпълнението. Сцената е в топли цветове, а към кулминацията на песента пада звезден дъжд.

Брендън от Ирландия стои върху нещо като балон. Графиките са мрачни, с бели очертания от пейзажи, тъмни води. Ефектът се засилва с прибавянето на наситен червен фон. Използвана е машината за вятър, а подът на сцената се покрива с мъгла.

0 коментара за “Евровизия 2017: Първи ден на репетициите от втори полуфинал – 2 май”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Instagram

 • Kristian Kostov after he won Public Choice Award together with
  1 месец ago by eurovision.bg Kristian Kostov after he won Public Choice Award together with the other  @ebba_awards  winners.  #EBBA18   #Eurosonic   #Eurovision  Кристиан Костов с останалите победители от Европейските награди за дебют.
 • 1 месец ago by eurovision.bg И отново... поздравления за победителя на публиката на Европейските награди за дебют - Кристиан Костов! And once again congratulations to  @kristian_kostov_official  , the public award winner of  @ebba_awards 
 •    ebbaawards  !
  1 месец ago by eurovision.bg И победителят на наградата на публиката  @ebba_awards  е Кристиан Костов! And the European Borders Breaking Awards Public choice winners is  @kristian_kostov_official  !
 • 1 месец ago by eurovision.bg Кристиан Костов получи Европейска награда за дебют в Грьонинген. Очакваме резултати и от гласуването за наградата на публиката! Успех,  @kristian_kostov_official  Kristian Kostov with his European Boarders Breaking Award. Well done, Kris!  #TeamKris   #Bulgaria 
 •     BBA
  1 месец ago by eurovision.bg Кристиан Костов ще получи днес Европейска награда за дебют ЕBBA на церемония в Холандия. Той ще изпълни нова версия на Beautiful Mess. Успех, Крис!  #Bulgaria  's Kristian Kostov will receive tonight his  @ebba_awards  . The artist will perform a new version of his  #Eurovision  entry  #BeautifulMess . Good luck,  @kristian_kostov_official   #TeamKris  Шоуто започва в 20:15 българско време на ebba-awards.eu