Какво се случи на Кристиан Костов в Амстердам?

00

Изминати над 10 000 километра в пътувания, близо 50 интервюта за различни медии, общо пет изпълнения на песента си на живо. Всичко това в рамките на една календарна седмица. Това е равносметката в числа за българския представител на ¨Евровизия¨ 2017 Кристиан Костов, който буквално тества лимитите си в последните дни.

„Че ще бъде натоварено, това беше ясно още като си разбрах програмата, но никога не съм очаквал да е точно така. Всеки ден между 2 и 4 часа сън, постоянни изяви, пътувания. Много е вълнуващо, но е доста изморително.“

Изморително или не, време за оплаквания нямаше, защото предстоеше „черешката на тортата“ – най-голямото промоционално събитие от всички в календара – „EurovisionInConcert“ в Амстердам. То щеше да приеме 34 от 43-те участници на конкурса тази година, което е абсолютен рекорд за всяка една подобна проява. Всъщност, за да пристигне в холандската столица, Крис трябваше да лети много рано сутринта от Лондон. А той беше отново в Лондон, защото в предната вечер трябваше да вземе участие в концерт на „Фондацията“ пред българската общност в британската столица.

„Когато получиш покана да пееш с подобни изпълнители, просто нямаш право на отказ, както и да се чувстваш. Изключително съм благодарен на „Фондацията“ и „Щурците“, както и на хората, които посетиха концерта. Тяхната енергия наистина ми даде сила. Беше чудесно чувство да бъда обграден от сънародниците ни в Лондон.“

Тъкмо от енергия и сила имаше нужда младежът, който го очакваше доста тежко събуждане в Амстердам на следващия ден, тъй като цялата програма започна от много рано сутринта. Добре, че едно от първите интервюта по традиция беше за Уилям Лий Адамс от Wiwibloggs, за да може Крис да се събуди и бързо да влезе във форма за остатъка от деня.

„Доста пътувах тези дни – първо в Лондон, после Тел Авив, после пак в Лондон и сега тук. Много е натоварено и сънят определено ми липсва. Изключително съм благодарен, че ги има феновете и всички тези положителни реакции, защото те ми дават сила и енергия да продължа. Най-много ме успокояват отзивите за вокалното ми представяне, защото още в Лондон хванах настинка и всеки път на сцената е едно голямо изпитание за мен. Изключително съм нервен дали ще мога да дам най-доброто от себе си и хората ще ме харесат. Но в момента изживявам момента на живота си. Просто е невероятно“, заяви българският представител в полусънено състояние.

Иначе Кристиан бързо успя да влезе в ритъм, защото интервютата с медии, фотосесии, церемонии, културни програми вече започваха, а всичко това трябваше да се побере в няколко часа. Веднага след интервюто си за Wiwibloggs, Крис трябваше да се отправи към мястото, където се провеждаше откриващата церемония. Там участниците бяха представени накратко.

След края на краткото събитие беше ред за нова порция интервюта, този път за редица местни радиа, телевизии, вестници и списания, които да запълнят програмата му докато стане време за репетицията в популярната зала „Мелквех“. След това той имаше възможност да разгледа и малка част от Амстердам.

Разбира се, всичко трябваше също да се случва по най-бързия възможен начин, защото наближаваше и може би най-важната изява на Крис в Холандия – ексклузивното изпълнение на живо за най-слушаното местно радио 3FM. То се състоя в предаването „On Stage“ с водещ Giel Beelen, който е популярен водещ и DJ.

 


 Прекрасното му изпълнение пък можете да намерите тук.

„Всеки път като изпълнявам „Beautiful Mess“ сякаш изпадам в някакво много особено състояние, което не мога да обясня. Песента ме обсебва напълно и сякаш тя ме води, а не аз нея. Уникално чувство, никога не съм го изпитвал това досега с никоя песен.“

Кристиан обаче трябваше бързо да си събере мислите след изпълнението за холандското радио, защото само броени минути по-късно трябваше да излезе на концерта в „Мелквех“ и да завладее по подобен начин и публиката в залата. Това, което направи страхотно впечатление в неговото изпълнение в Амстердам, е очевидната градация в представянето му. Крис определено се чувства все по-добре и по-уверен след всяко следващо изпълнение, а освен вокално, той подобрява и контакта си с публиката. Именно в това може би се крие причината той да бъде изпълнителят изпратен с едни от най-силните овации в залата. Подобни имаше само за супер-фаворита Италия.

Вижте изпълнението на „Beautiful Mess“ на живо в Амстердам.

След края на концерта нямаше много време за купон, защото Крис беше буквално на прага на изтощението, което не му попречи за едно последно изпълнение заедно с другите участници.

 


След края на това импровизирано изпълнение, вече беше крайно време за малко сън преди полета му обратно за София рано сутринта. На българска земя програмата на Кристиан предвижда задължителната почивка и нова серия репетиции преди последната му изява – тази в Мадрид на 15 април. Със сигурност ако някой е имал изобщо съмнения, че младежът ще се справи с това да представи България на такъв форум, то те трябва да отпаднат веднага след такова показно в последната седмица. Не са много изпълнителите, особено на възрастта на Кристиан, които могат да се справят толкова добре  с един толкова напрегнат график. Може да се каже, че трудното мина и предстои по-трудното, но след всички тези изяви нашият изпълнител вече със сигурност трябва да има самочувствието, че не отстъпва с нищо на останалите и притежава абсолютно всички качества да се справи в напрегнатия свят на „Евровизия“.

0 коментара за “Какво се случи на Кристиан Костов в Амстердам?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи събития

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username