Как да подкрепим Кристиан Костов за наградата на публиката на EBBA Awards?

121

Кристиан Костов ни накара да се чувстваме горди, постигайки един от най-големите успехи на България в сферата на популярната култура изобщо. Не са много хората, които са се трудели толкова усърдно и всеотдайно, за да може да доставят щастие и гордост на сънародниците си. А когато си едва навършил 17 години, постижението ти добива съвсем различни измерения.

Всичко това не остана незабелязано и най-младият български изпълнител, който някога ни е представял на „Евровизия“, спечели EBBA Awards за тепърва прохождащи изпълнители. Макар и вече носител на титлата за 2018 и надделял над десетки други номинации в Европа, пътят за Кристиан в новото му начинание далеч не е приключил. На 17 януари в холандския град Грьонинген ще се проведе финалната гала, на която ще бъдат представени 10-те победители. Един от тях обаче, ще получи нещо, което другите няма – наградата на публиката. И именно тук можем да сме от голяма полза на Кристиан.

Как да гласуваме?
Гласуването става само онлайн и е напълно безплатно. За целта трябва да кликнете тук. В следващите няколко реда ще Ви обясним нагледно как става всичко.
1. Ще Ви се покаже следният екран. Трябва да се придвижите по-надолу в страницата, за да намерите списъка с изпълнители.

2. Когато стигнете края на страницата, ще видите различните номинации. Под профила на всеки изпълнител можете да му отредите първо, второ или трето място съобразно Вашите предпочитания. За да гласувате трябва да маркирате под името на Кристиан цифрата едно (1). След това трябва да гласувате за още двама изпълнители, съответно натискайки две (2) и три (3). Вижте как става това в следващата точка.


3. Сега се връщате по-нагоре в страницата, за да изберете другите изпълнители, за които ще гласувате. В нашия пример ще подкрепим още другите номинации, които се представиха на „Евровизия“ тази година – Салвадор Собрал (Португалия) и Бланш (Белгия). Тях ги подредихме ги на база тяхното класиране в Киев тази година. Важно е да се отбележи, че никак не е задължително да гласувате по същия начин като дадения пример. Дори напротив – препоръчваме Ви да използвате случаен принцип на разпределение, за да не се получава концентрация на гласовете и по този начин да увеличим шансовете на нашия представител. Хитро, нали? За да преминете към потвърждение на гласуването, трябва да натиснете бутона „SUBMIT YOUR VOTE“.

4. С това обаче не приключва всичко. Има и една последната стъпка – да потвърдите гласуването си. Има два начина да го сторите. Най-лесният е да използвате профила си във Фейсбук. На появилата се страница трябва отново да се придвижите по-надолу докато не видите форма с четири полета – за име, e-mail, телефонен номер и държава. Трябва да натиснете синия бутон вдясно за гласуване през Фейсбук. Ако браузърът Ви попита дали да позволите изскачащи прозорци от този сайт, отговорете утвърдително. Ще ви се покаже прозорец от Фейсбук, който ще поиска от Вас потвърждение дали позволявате достъп до данните от профила Ви. Трябва да потвърдите. Важно е да се отбележи, че приложението не получава право да публикува от Ваше име в социалната мрежа, нито достъп до паролите и личните Ви данни. Единствено взема Вашето име и e-mail адрес, които се изискват за потвърждение на вота. След това Вие трябва лично да попълните телефонен номер и държавата, от която сте.

Алтернативата е да използвате директно e-mail за потвърждение. Той трябва да бъде валиден, защото системата ще прати линк на него, с който да потвърдите гласуването си. Чрез гласуването през Фейсбук си спестявате това.

5. Накрая отново на същата страница се придвижвате в най-горната част, където са изпълнителите, за които гласувате. Трябва да натиснете „SUBMIT YOUR VOTE“. Ще бъдете препратени до страница, на която се потвърждава, че всичко е било успешно. От един профил във Фейсбук или един e-mail можете да гласувате само веднъж. Ако имате повече – не се колебайте да ги използвате.

Какво е EBB Awards?
Това е награда за млади изпълнители, която се организира от „Еврорадио“ с подкрепата на програмата „Креативна Европа на ЕС. Европейският съвет за радио и телевизия (EBU) има две платформи. Едната е „Евровизия“, която обединява всички обществени телевизии в Европа, а другата е „Еврорадио“, която е за обществените доставчици на радио програми. За България представител в „Евровизия“ е БНТ, а в „Еврорадио“ е БНР. Именно колегите ни от Националното радио направиха така, че тази номинация на Кристиан Костов да се превърне в реалност. А това не е просто пореден конкурс. Достатъчно е да кажем, че миналогодишният победител е изключително нашумялата в момента Dua Lipa. Всички номинации се правят на базата на радио еърплей в Европа, изпълнения и концерти на живо, като те трябва да са на международно ниво. Тази година от песенния конкурс на „Евровизия“ носители на наградата са още Салвадор Собрал от и Бланш от Белгия.

0 коментара за “Как да подкрепим Кристиан Костов за наградата на публиката на EBBA Awards?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *