Биография

FACEBOOKTWITTERINSTAGRAM | VKONTAKTE 

Кристиан Костов е роден на 15 март 2000 е един от най-популярните млади изпълнители от новото поколение както в България, така и в Русия. Младият певец с корени от България и Казахстан стартира музикалната си кариера на 6 години в престижната музикална школа „Непоседи“, която е известна с развитието на млади таланти. В нейното портфолио можем да намерим доста известни имена от руската музикална сцена като „tA.T.u.“ и Сергей Лазарев.

Като част от въпросната школа Кристиан има възможността да участва в множество концерти от сериозен мащаб до 2011-а, когато решава да напусне групата и да стартира соло кариера. Като самостоятелен изпълнител той е участвал на редица национални и международни състезания като „Sound kids“, където дори е победител, „Нова вълна за деца“ (финалист, 2012) и трето място на „Школа музики“ (2012). Въпреки тези успехи обаче, нищо не може да се сравни с участието на Кристиан в предаването за деца-таланти „The Voice Kids“, където негов ментор е бил не кой да е, а победителят от „Евровизия“ 2008 Дима Билан. В това предаване младокът успява да стигне до финалната фаза и въпреки, че не успява да спечели, неговите спиращи дъха изпълнения пленяват сърцата на мнозина.

През ноември 2014-а Крис е поканен да участва а големия финал на проекта на UNICEF #Imagine project. През годините събитието е било сборен пункт за доста известни личности като Одри Хепбърн, Дейвид Бекъм, Кати Пери и много други. През въпросната година Кристиан Костов е единственият роден в Русия изпълнител, който е поканен да участва и да дели една сцена с личности като Йоко Оно, Хю Джакман, Даниела Меркюри и много други.

По-късно през същата година той издава първия си сингъл в Русия „Слушай дождь“. През април 2015 Кристиан изпълнява сингъла си пред над 3000 души, впечатлявайки не само със своето пеене на живо, но и с хореографията си, в която бива придружен от неговия собствен танцов състав, „KrisKrew“

През август 2015 идва моментът в който се случва поредното събитие в живота на Кристиан, което го обръща из основи. Докато е в родината на баща си България, той решава да опита късмета си в четвъртия сезон на популярното шоу „X-factor“. Благодарение на качествата си, той придобива изключителна популярност сред българската публика с невероятните си кавъри на песни на Джъстин Бийбър, Hozier, Сам Смит и Бруно Марс.

Малко след появата си в „X-factor“, той подписва договор с една от най-успешните продуцентски компании в България – Вирджиния рекърдс. През лятото на 2016, Кристиан Костов беше част и от  „Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour „, което му даде възможност да пее пред над 50 000 зрители на финала на турнето в София. Неговия дебютен сингъл „Не си за мен“ излезе месец след края на събитието и зае първото място в 100-те най-слушани песни в България за две седмици. По-късно песента се сдоби и с английска версия, чието заглавие е „You Got Me Girl“. По-малко от два месеца след това, Кристиан записва и нов хит – този път с най-актуалните имена на българската хип-хоп сцена – Павел и Venci Venc’. Песента се превръща в безапелационен лидер във всички чартове за 14 седмици и бива гледана от над 6 милиона души в YouTube.

С произход както от Европа, така и от Азия, кариера, която е обречена на успех в две държави и възможност да изпълнява песни на различни езици, Кристиан Костов е изключително развълнуван и горд да бъде избран да представя България на Евровизия тази година. Бидейки само на 16 години, той се превръща в първия изпълнител в историята на конкурса, който е роден през този век, но неговите качества и опит далеч надхвърлят годините му.

Instagram

 • Kristian Kostov after he won Public Choice Award together with
  1 месец ago by eurovision.bg Kristian Kostov after he won Public Choice Award together with the other  @ebba_awards  winners.  #EBBA18   #Eurosonic   #Eurovision  Кристиан Костов с останалите победители от Европейските награди за дебют.
 • 1 месец ago by eurovision.bg И отново... поздравления за победителя на публиката на Европейските награди за дебют - Кристиан Костов! And once again congratulations to  @kristian_kostov_official  , the public award winner of  @ebba_awards 
 •    ebbaawards  !
  1 месец ago by eurovision.bg И победителят на наградата на публиката  @ebba_awards  е Кристиан Костов! And the European Borders Breaking Awards Public choice winners is  @kristian_kostov_official  !
 • 1 месец ago by eurovision.bg Кристиан Костов получи Европейска награда за дебют в Грьонинген. Очакваме резултати и от гласуването за наградата на публиката! Успех,  @kristian_kostov_official  Kristian Kostov with his European Boarders Breaking Award. Well done, Kris!  #TeamKris   #Bulgaria 
 •     BBA
  1 месец ago by eurovision.bg Кристиан Костов ще получи днес Европейска награда за дебют ЕBBA на церемония в Холандия. Той ще изпълни нова версия на Beautiful Mess. Успех, Крис!  #Bulgaria  's Kristian Kostov will receive tonight his  @ebba_awards  . The artist will perform a new version of his  #Eurovision  entry  #BeautifulMess . Good luck,  @kristian_kostov_official   #TeamKris  Шоуто започва в 20:15 българско време на ebba-awards.eu